13 stycznia 2013

Sposób na grejpfruta



Grejpfrut-skarbnica witaminy C, która jest niezbędna zwłaszcza w  zimowe mrozy:)
Lubię grejpfruty, ale ze względu na ich gorzkawy smak zawsze szukam sposobu na ich urozmaicenie. 
Tym razem w roli głównej grejpfrut, miód i cynamon.  


 



Przepis jest prosty, więc każdy sobie z nim poradzi. Grejpfruta można przekroić
na pół wraz ze skórką bądź obrać ze skórki i podzielić na kawałki. Osobiście polecam sposób drugi , gdyż łatwiej będzie go później skonsumować. 








Przygotowany owoc polewamy miodem, a następnie posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podgrzewamy ok 10 minut. Chodzi o to, aby miód z cynamonem skarmelizował się, a  owoc nie był spieczony tylko ciepły:)


Ciepły grejpfrut z mieszanką miodu i cynamonu dosłownie rozpływa się w ustach. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz