Grejpfrut-skarbnica witaminy C, która jest niezbędna zwłaszcza w zimowe mrozy:)
Lubię grejpfruty, ale ze względu na ich gorzkawy smak zawsze
szukam sposobu na ich urozmaicenie.
Tym razem w roli głównej grejpfrut, miód i cynamon.
Tym razem w roli głównej grejpfrut, miód i cynamon.
Przepis
jest prosty, więc każdy sobie z nim poradzi. Grejpfruta można przekroić
na pół
wraz ze skórką bądź obrać ze skórki i podzielić na kawałki. Osobiście polecam
sposób drugi , gdyż łatwiej będzie go później skonsumować.
Przygotowany owoc polewamy miodem, a następnie posypujemy cynamonem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i podgrzewamy ok 10 minut. Chodzi o to, aby miód z cynamonem skarmelizował się, a owoc nie był spieczony tylko ciepły:)
Ciepły grejpfrut z mieszanką miodu i cynamonu dosłownie rozpływa się
w ustach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz